image

روش های صحیح نوازندگی

كسب استقامت

افزایش استقامت نوازنده در گرو تمرینات منظم او است و شامل تمرینات اجرایی پشت ساز و نیز  تمریناتی غیر از تمرین نوازندگی است! نوازنده می بایستی زمان مناسبی از وقت خود را در روز صرف انجام تمرینات ایروبیك نماید. ورزشهای سنگین به هیچ عنوان توصیه نمیشود، چرا كه موجب عدم توازن در عضلات میشود.
 

اجرای تكنیك ها

1- اجرای هر تكنیكی بایستی از نظر شرایط ارگونومیك و مطابقت آن با اصول بیومكانیكی بدن بررسی شود. هر چه كه استاد مجربتان به شما میگوید را بلافاصله اجرا نكنید! حتی اگر او از اتریش فارق التحصیل شده باشد!!!

2- وضعیت و شرایط بدنی از شخصی به شخص دیگر متفاوت می باشد. لذا ممكن است شما نتوانید تكنیكی را درست شبیه یك پیانیست دیگر اجرا كنید. پس در اجرای تكنیك تفاوتهای جسمی خود را در نظر بگیرید.

3- انجام تكنیك بدون فشار و تلاش، بیشترین بازدهی را خواهد داشت.

 

كاهش استرس و فشار

1- در نظر گرفتن راهكارهای مناسب برای غلبه بر استرس نظیر متد "بازی درونی" (inner game).

2-  این احتمال را در نظر بگیرید كه ممكن است شما  كاملترین و بهترین پیانیست نباشید!

3- بهتر است انتظار كامل بودن و بی نقص بودن را از یكدیگر نداشته باشیم(خیلی ایده آل فكر نكینم) - ما پیانیستها باید پشتیبان همدیگر باشیم!

4- قبول كنیم كه توان ما در نوازندگی پیانو به نوعی با ریتم زندگی روزمره ما در ارتباط است. نوع غذایی كه میخوریم،‌ بروز بیماریها،‌ است

استرس های روحی، مسافرت ها و   ... همه و همه در توانایی نوازندگی ما دخیل هستند. پس شرایط بهتر زندگی میتواند توانایی ما را در نوازندگی افزایش دهد و برخی شریط نیز بر خلاف میل ما موجب افت كیفیت كار ما می شود.

5- انجام فعالیتهایی نظیر یوگا، تكنیك الكساندر، تای چی و ایروبیك.